Ik ben op zoek naar vastgoed aan de Opaalkust.

 

Ook in Spanje | Frankrijk | Ardennen

save-money (3)

Vanaf

175.000 EUR

Vesta Vista-money-bag-1

Meertalige vastgoedmakelaar

Vesta Vista verkoop op plans

Bestaand of

nieuw vastgoed

like-kleur

Genieten en/of Investeren

Waarom een appartement kopen aan de opaalkust via Vesta Vista?

Wat kan u van ons verwachten.

grootte foto aanpassen (landscape) (15)
 • Geen bijkomende makelaarskosten bij aankoop

  (verkoop op plan)

 • Meertalige begeleiding zowel vanuit België als op locatie

 • Vesta Vista als uw direct contactpunt
 • Samenwerking met de voornaamste

  Franse projectontwikkelaars. Dit geeft zekerheden!

Waarom vastgoed kopen aan de Côte d'Opale?

Cote opale

Côte d'Opale: Schatkust van Noord-Frankrijk

 

De Opaalkust biedt eindeloze ontspanningsmogelijkheden: zon en zee op prachtige stranden, ontdekkingen van historische bezienswaardigheden, en een scala aan recreatieve activiteiten zoals golf, paardrijden, wandelen, fietsen en watersporten. Winkelen voor souvenirs op kleurrijke markten, het levendige nachtleven en de verkenning van adembenemende natuur maken het plaatje compleet. De lokale gastronomie op de markten voegt een culinaire dimensie toe.

 

Wat de Opaalkust extra aantrekkelijk maakt, is het overvloedige zonlicht in vergelijking met de Belgische kust, waardoor het een ware parel aan de Noordzee is.

 

Met een cruciale focus op toegankelijkheid, trekt de kust niet alleen Franse bezoekers maar ook toeristen uit België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland aan. De reistijd voor Belgen is doorgaans slechts 2 à 3 uur, afhankelijk van de gekozen bestemming langs de uitgestrekte 120 km lange kustlijn.

Ontspanning en Opbrengst

 

Vanwege de sterke nadruk op natuurbescherming zijn bouwgronden in deze regio beperkt beschikbaar. Deze schaarste zal op de lange termijn een positieve invloed hebben op de waarde van de eigendommen.

 

Zowel nationaal als internationaal groeit de vraag naar tweede verblijfplaatsen in dit gebied. Het verhuren van uw tweede woning is goed te regelen, en wist u dat het verhuren van een gemeubileerd appartement in Frankrijk u de fiscale voordelen van LMNP oplevert? Dit stelt u in staat om 20% van de BTW bij de aankoop van uw vastgoed terug te vorderen. Daarnaast biedt Frankrijk enkele voordelen met betrekking tot patrimoniumoverdracht. Vesta Vista staat klaar om u hierbij te ondersteunen!

 

148

Project in de kijker: Résidence Le Cardinale (Camiers)

  • Locatie: Rue de Bruay,

  • St Cécile - Camiers (FR)

  • Oppervlakte: 44 - 87m²

  • Oplevering: 4de trimester 2025

  • Type: Verkoop op plan

  •  
  • Aankoopprijs: Vanaf €204.000 - €417.000

    

  •  

Waarnaar bent u op zoek? >> 

Alle projecten >>

FAQ appartement kopen aan de Opaalkust

Wat soort vastgoed is beschikbaar aan de Opaalkust?

Er zijn veel soorten vastgoed beschikbaar aan de Opaalkust, waaronder appartementen, villa's, herenhuizen en boerderijen. Vesta Vista focust voornamelijk op bestaande of nieuwbouw appartementen (op plan). Sommige woningen hebben uitzicht op zee en anderen zijn gelegen in de charmante dorpen in de buurt van de kust.

Wat is de gemiddelde prijs van vastgoed aan de Opaalkust?

De prijs van vastgoed aan de Opaalkust varieert sterk, afhankelijk van het type woning, de locatie en de grootte. Gemiddeld kost een appartement aan de Opaalkust tussen de € 250.000 en € 350.000, terwijl een huisje tussen de € 350.000 en € 750.000 kan kosten.

Wat zijn de kosten die gepaard gaan met het kopen van vastgoed aan de Opaalkust?

Naast de aankoopprijs van de woning, moet u rekening houden met extra kosten zoals notaris- ,registratiekosten en belastingen. Deze kosten verschillen naargelang bestaand (8%) of Nieuwbouw (3%).

BELANGRIJK: U dient geen extra begeleidingsvergoeding of makelaarskost te betalen aan Vesta Vista. 

Zijn er specifieke vereisten om als buitenlander vastgoed te kopen aan de Opaalkust?

In principe zijn deze er niet. U hebt wel een Franse bankrekening nodig.

Zijn er belastingen die ik moet betalen als ik een woning aan de Côte d'Opale koop?

Ja, er zijn belastingen die u moet betalen als u een woning aan de Opaalkust koopt, waaronder onroerende voorheffing, inkomstenbelasting en sociale zekerheidsbijdragen. De tarieven en berekening van deze belastingen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie.

Frankrijk en België hebben een dubbelbelastingverdrag. Dit houdt in dat inkomsten uit onroerend goed belastbaar zijn in het land waar het onroerend goed is gelegen. Let op, in België dient u wel uw buitenlands vastgoed door te geven aan de fiscus. (via myminfin)

Als u een woning in Frankrijk verhuurt, kunnen er naast de belastingen die van toepassing zijn op het bezitten van onroerend goed nog andere belastingen gelden:

  1.  Impôt sur le Revenu (Inkomstenbelasting): De huurinkomsten die u ontvangt, worden beschouwd als onderdeel van uw belastbaar inkomen. Deze inkomsten moeten worden opgegeven bij de Franse inkomstenbelasting. Afhankelijk van uw totale inkomen kunnen verschillende tarieven gelden.

  2.  Cotisation Foncière des Entreprises (CFE): Als u de verhuur als een zakelijke activiteit beschouwt, kan het zijn dat u de CFE moet betalen, een lokale zakelijke belasting die gebaseerd is op de inkomsten die u genereert.

  3.  Social Charges (Sociale bijdragen): Deze worden geheven op de brutohuurinkomsten en dienen om bij te dragen aan socialezekerheidsprogramma's in Frankrijk.

  4.  Taxe de séjour: Dit is een toeristenbelasting die door de eigenaar wordt geïnd en afgedragen aan de lokale overheid voor elk verblijf dat door toeristen wordt gebruikt.

Kan ik beroep doen op een lokale beheerder om mijn vastgoed te verhuren?

Ja, Vesta Vista kan u ook helpen met het zoeken van een beheerder van uw vastgoed. De beheerder kan het hele verhuurproces voor u regelen en ook zorgen voor onderhoud en schoonmaak van de woning tussen verhuurperiodes. 

Wat zijn de financieringsmogelijkheden voor mijn Frans vastgoed? 

U kunt uw tweede verblijf in Frankrijk aankopen met eigen middelen. Naast eigen middelen zijn er ook financieringsmogelijkheden beschikbaar, zoals een hypotheek, het gebruik van overwaarde op een bestaande woning of pensioenspaarplannen zoals VAPZ. Voor meer informatie hierover kunt u bij ons terecht.

rendimmo-footer-afb