Ik ben op zoek naar Franse studentenkamers als investering

 

Ook in Spanje | Frankrijk | België

save-money (3)

Vanaf

70.000 EUR

rendimmo-money-bag-1

Geen BTW

te betalen

social-care-kleur

Maandelijkse huurgarantie

like-kleur

Professioneel

beheer

Franse studentenkamers in een notendop

Wat kan ik nu verwachten van mijn investering? Alles even op een rijtje.

 • U koopt studentenvastgoed in aantrekkelijke woningen met alle voorzieningen in Frankrijk (verschillende steden mogelijk).
 • 100% volle eigenaar , de aankoop gebeurt via een Franse notaris
 • De investering is gericht op het verwerven van vrijwel belastingvrije huurinkomsten (door LMNP wetgeving) en het zorgeloze beheer daarvan. De zekerheid ligt in het feit dat alleen financieel sterke exploitatiemaatschappijen de huurinkomsten per kwartaal kunnen betalen via een commercieel huurcontract, ongeacht de bezettingsgraad, voor een periode van minimaal 9 jaar.
 • instapbedrag relatief laag kan zijn, +- 70.000 euro. Digimo Invest (partner ter plaatse) richt zich volledig op bestaande complexen die ongeveer tien jaar oud zijn, maar in perfecte staat verkeren en op korte termijn geen ingrijpende renovatie behoeven.
 • Aangezien wij ons in een zeer concurrerende markt bevinden, zien wij gemiddelde huurrendementen tussen 4 en 5% op jaarbasis. De huurprijzen worden jaarlijks of om de drie jaar aangepast aan de inflatie, afhankelijk van het geval.
 • Omgekeerd evenredig aan de economie, perfect om te diversifieren.
 • Vesta Vista als Nederlandstalige vastgoedadviseur staat u bij

 

Extra info aanvragen >>

Waarom Franse studentenkamers?

164

Bescherming tegen recessie en perfect om te diversifieren

 

Institutionele beleggers uit de hele wereld richten zich op de Europese studentenmarkt op zoek naar hoogwaardige en aantrekkelijke huisvesting voor studenten, afgestudeerden en jonge professionals. Deze investering in niche-vastgoed is zeer populair omdat de vraag zeer groot is in vergelijking met het aanbod. Het economisch klimaat heeft zeer weinig impact op de mogelijkheid tot studeren: hoewel de economie achteruit gaat, blijft de vraag naar betaalbare huisvesting voor de studentenbevolking groeien. De sector heeft zeer dynamische kenmerken.

 

U belegt hier niet om een top rendement te behalen. 

Zie dit als een zeer veilige belegging! pater familias principe. alsook perfecte diversificatie in uw vastgoedportefeuille. 

 

Grote vraag naar studentenkoten

 

Frankrijk telt momenteel 2,8 miljoen studenten op scholen en universiteiten. 1,6 miljoen zijn op zoek naar een studentenflat. De particuliere sector is goed voor 85% van de totale studentenpopulatie. Het land ontvangt ongeveer 300.000 bezoekende studenten per jaar en is daarmee het op twee na grootste gastland voor studenten ter wereld. Tegen 2015 worden nog eens 100 000 studenten verwacht.

De wet staat toe dat 30% van het studentencomplex wordt bewoond door niet-studenten. Jonge alleenstaande werkende mensen of stagiairs zijn vaak op zoek naar een gemeubileerd studio-appartement en kunnen hier gemakkelijk een plek vinden. Hoewel het grote verloop van studenten en het risico van leegstand reëel zijn, is er weinig leegstand door het grote gebrek aan gemeubileerde woonruimte in Frankrijk.

grootte foto aanpassen (landscape) (16)
grootte foto aanpassen (landscape) (17)

Professionele uitbaters

 

Professionele exploitanten garanderen een veilig en aantrekkelijk huurrendement op lange termijn.

Tussen de investeerder en een professionele beheersmaatschappij (de exploitant) bestaat geen eenvoudige huurovereenkomst, maar een commerciële huurovereenkomst. Dit juridisch solide contract regelt in detail alle rechten en plichten van de partijen.

De looptijd van het handelshuurcontract is minimaal 9 tot 12 jaar, zodat de verhuurder kan rekenen op zekere huurinkomsten voor een langere periode.

Uw financiële zekerheid wordt verzekerd door professionele exploitatiemaatschappijen. Dit zijn financieel gezonde partijen:

Voorbeeld UXCO * Wereldwijde operatie opgericht in 2004 - exploitant van Résidence Aquitaine (Bordeaux)

Neméa Appart'Etud SARL opgericht in 1994

Expertise ter plaatse, een sterke partner

 

Vesta Vista werkt samen met Digimo Invest, een adviesbureau voor vermogensbeheer dat gespecialiseerd is in studentenvastgoed in Frankrijk. Wij kennen elkaar al meer dan 6 jaar en werken uitsluitend voor België en Nederland met hen.

Digimo Invest selecteert voor geïnteresseerde investeerders de verschillende rendabele studentenprojecten die over heel Frankrijk verspreid kunnen worden. Vandaag gaat het vooral om renovatieprojecten van gebouwen die gemiddeld 10 tot 12 jaar oud zijn. Wij zijn transparant in onze samenwerking.

grootte foto aanpassen (landscape) (18)
165

Locatie & accomodatie 

 

Als u een goed huurrendement wilt behalen en mogelijk op lange termijn een meerwaarde wilt realiseren, moet u rekening houden met een enkele belangrijke punten:

De moderne student eist te kunnen wonen in een dynamische omgeving met groene parken in de buurt. De woning moet gemakkelijk bereikbaar zijn met warm openbaar vervoer. Hij of zij moet snel kunnen winkelen. De nabijheid van school of universiteit is een vereiste. Uitgaan is een extra voordeel. De accommodatie moet modern zijn en alle diensten die de student in staat stellen tijdrovende huishoudelijke taken te vermijden zijn welkom.

Een student zoekt bijvoorbeeld geen te grote ruimtes omdat die extra onderhoud vergen. Een ruime studio of T1 (een aparte slaapkamer) van +- 20m² voldoet perfect aan de behoeften van de student. Ze zijn niet geïnteresseerd in een gewone kamer van 10m². Dit type accommodatie wordt in onze projecten niet aangeboden.

Genieten van de LMNP fiscaliteit

 

Sinds 1949 heeft de Franse regering een fiscaal voordelig onroerendgoedstatuut in het leven geroepen waarmee veel Fransen volledig eigenaar kunnen worden van een woning en aldus een aanvullend pensioen kunnen financieren: L.M.N.P. (Location meublée non-professionnelle). Deze fascinerende wetgeving - want die hebben we niet in België - heeft de tand des tijds doorstaan, welke regering - links of rechts - er ook aan de macht is. Deze regeling, die een must is geworden om in de markt te beleggen, is beschikbaar voor niet-ingezetenen.

Aangezien studentenkamers volledig moeten zijn ingericht overeenkomstig het LMNP-statuut en er verschillende diensten (ten minste 3) moeten worden verleend om het verblijf van een student aangenaam te maken. Het kan gaan om een receptie bij de ingang van het gebouw, een schoonmaakdienst, een wasservice, een ontbijt- of cateringdienst, een fitnessruimte, een parkeerplaats, enz.

grootte foto aanpassen (landscape) (19)

Project in de kijker: Nantes

Een appartement van 63 m² gelegen op de 3e en laatste verdieping van een residentie, met een balkon op het zuiden dat uitkijkt op een bebost park. Huurder op zijn plaats met een huurcontract tot ten minste eind 2021.

 

aankoopprijs 185.000 EUR 

 

Meer info aanvragen >>

IMG_0462
74

Gemeubileerde verhuur


 • U verhuurt uw huis of appartement met meubels

 • 9 maanden studentenlease of 1 jaar civiele lease 

73

Vastgoedbeleggingen


 • U koopt een vastgoedcomplex met meerdere eenheden.

 • U kunt ze dan ongemeubileerd of gemeubileerd verhuren met een burgerlijk huurcontract.

   

 •  
 • Jaarlijks rendement:

  4,5%

   

 • Meer info aanvragen >>

72-2

Gemeubileerde verhuur in het kader van handelshuur

 

 • U koopt een gemeubileerde woning in een dienstwoning. (studenten-, bedrijfs-, senioren- of toeristenwoning)

 • De huur wordt geregeld door een commercieel huurcontract

   

 • Jaarlijks rendement:

  4%

   

 • Meer info aanvragen >>
rendimmo-footer-afb