Ik ben op zoek naar een vastgoedinvestering in  Frankrijk

 

Ook in Spanje | België

prijs studio Wyndham

Vanaf 100.000 EUR

(Eigen inbreng)

Vesta Vista-money-bag-1

8% bruto

rendement

social-care-kleur

Periodieke inkomsten &

Zelf genieten

like-kleur

All in

beheer

Het concept in een notendop

8 goede redenen om te investeren in het exclusieve Franse Wyndham project.

 • U bezit luxe hotelkamers, studio's of appartementen om te verhuren in volle eigendom.

 • Kiest u voor de vaste opbrengstformule? Dan is 8% rendement per jaar zelfs contractueel beschermd!

 • Ons All-in beheer garandeert u een fraai rendement zonder (kop)zorgen: verhuur, meubilair, onderhoud, herstellingen, administratie... het zit allemaal mee in de aankoopprijs!

 • Het concept is ook belastingvriendelijk én goed onderbouwd.
 • Elke drie maanden ontvangt u uw afgesproken inkomsten, zonder gedoe.

 • Wil u een aantal weken per jaar ook zelf van uw eigendom in dit luxe-oord genieten? Ook dat zit in de prijs inbegrepen!
 • U handelt rechtstreeks via de projectontwikkelaar, met alle interessante financieringsmogelijkheden die dit meebrengt!

 • De ervaren experts van Vesta Vista ondersteunen u bij iedere stap in uw project.

2 aantrekkelijke investeringsformules

FORMULE 1 - 100% VOLLE EIGENAAR MET VAST RENDEMENT

 

8% contractueel bruto rendement voor de eerste 10 jaar


BONUS: 2 weken persoonlijk gebruik per jaar 

 

FORMULE 2 - FRACTIONEEL MEDE-EIGENAAR MET VAST RENDEMENT

 

6% bruto rendement voor de eerste 10 jaar 


Fractioneel eigenaar is mogelijk vanaf 18.900 EUR

De unieke troeven van dit vastgoedproject:

Een slim investeringsproject in een Booming sector!

 •  

 

De woeste schoonheid van de natuur, gekoppeld aan de het bourgondische comfort van een pittoresk Frans dorp: het is een gouden mix voor iedere vakantieganger. Voeg hieraan een uitgestrekte waaier aan faciliteiten/activiteiten toe op een prachtig terrein in het hart van het Franse merengebied: welkom in Wyndham Halcyon Retreat!

 

Met het hele gezin onbekommerd ravotten op het Franse platteland? Of spannende avonturen beleven in het Aqua Adventure Park? Of wat dacht u van een deugddoend partijtje golf op de 18-hole golfbaan? Mag het allemaal wat rustieker? Dan gaat u toch zorgeloos herbronnen in de kasteel-spa om nadien te genieten van de meest fijnzinnige Franse gastronomie in het restaurant naar uw keuze? Dit is onthaasting met vijf sterren.

 

Het zal u niet verbazen dat de vraag naar deze vorm van vakantiebeleving nog met de dag aanzwelt. Niet alleen als verblijf, maar ook als verhuurvastgoed liggen hier dus enorme opportuniteiten.

kasteel Halycon Retreat Frankrijk
hr-cycling

Een mix Grond-Geschiedenis: de toeristische heilige graal

 

Frankrijk heeft z’n vaste stek in de top drie van meest bezochte landen ter wereld absoluut niet gestolen: een rijke geschiedenis vol glorieuze rijken, ridders en revoluties, die unieke en gevarieerde natuurmix… Toerisme is niet toevallig de belangrijkste sector in de Franse economie. Het is mede daardoor ook een sector die er zeer degelijk en stabiel wordt georganiseerd. Mét die typisch Franse hang naar authenticiteit.

 

Een nog relatief onontgonnen exponent hiervan is de regio Nouvelle Aquitaine – Limousin. Ongerepte natuur met uitgestrekte bossen, impressionistische landschappen, helder klaterende rivieren en meren; deze streek heeft het allemaal! Connaisseurs onder de natuurliefhebber en wandelaars weten: dit is een plek om te herbronnen…

Middeleeuwse steden en dorpen: een succesvolle trekpleister

 

Ook die andere trekpleister van het Franse toerisme, het rijke erfgoed, is stevig vertegenwoordigd in deze streek. Niemand blijft tenslotte ongevoelig voor de romantiek van ridders, kastelen en verhalen.

 

Het zal dan ook niemand verwonderen dat romantische weekendjes, kortverblijven (het is een ideale tussenstop richting Spanje) en familie weekends hier stevig in de lift zitten. ‘Collectief bakken’ op overvolle stranden is niet langer het summum voor de gemiddelde Europese vakantieganger. Het groene erfgoedtoerisme is bovendien het hele jaar door in trek.


Vakantiedomein La Souterraine in Noth speelt slim in op deze tendens én ontwikkelt zich tegelijk duurzaam en toekomstgericht. Flexibele formules en doortastende promotiecampagnes in een sowieso al schaarse hotelsector garanderen een mooie bezetting, het hele jaar door. Voeg daarbij de uiterst goede ligging en de nabijheid van diverse transportmogelijkheden: 2 luchthavens, een TGV halte, diverse grote autowegen… en u weet: aan bezoekers geen gebrek.

grootte foto aanpassen (landscape) (20)
Wyndham-company-logos
grootte foto aanpassen (landscape) (16)

Sterke uitbater Wyndham Group en ontwikkelaar Halcyon Retreat

 

Als investeerder gaat u natuurlijk niet zomaar met de eerste de beste in zee… en gelijk hebt u! Wie de wereldwijde hotelsector wat kent, zal volmondig beamen dat het moederbedrijf, Wyndham Group, tot de grote jongens behoort. Alleen al in China opent het bedrijf elke dag een nieuw hotel. De wereldwijde portefeuille omvat meer dan 9.000 eigendommen met meer dan 804.000 kamers in 90 landen. Qua stabiliteit en potentieel is dit natuurlijk veelzeggend.

 

De Wyndham Halcyon Retreat-overeenkomst omvat de bouw van het resort met 350 eigendommen dat in franchise (20 jaar) wordt gegeven aan de Wyndham Hotel Group.

 

Ontwikkelaar Halcyon Retreat is al evenmin een kleine speler. Met projecten van Zuid-Amerika tot Europa tonen ook zij iedere dag hun soliditeit en stabiele groeicurves. Investeert u het liefst met zo weinig mogelijk risico? Dan hebben we goed nieuws: u koopt uw vastgoed rechtstreeks van deze betrouwbare partner… en dat heeft zo z’n voordelen:

 

 • Hypotheekvrije eigendom
 • U ontvangt een eigendomsakte van uw aankoop
 • Bouwvergunningen volledig in orde – de werken zijn in volle ontwikkeling
 • Bewezen ervaring en betrouwbaarheid in de sector
 • Naverkoopdienst door Halcyon en Vesta Vista
 • Uw eigendom is verzekerd: geen onaangename verrassingen!
 • Verscheidene gebouwen zijn al af en klaar voor gebruik: ga gerust zelf eens checken!

All-in beheer: de lusten, niet de lasten

 

Dit is een volledig ‘passieve’ en dus zorgeloze vastgoedbelegging in dit prachtig resort in Frankrijk (regio Nouvelle-Aquitaine).

Uw eigendom wordt 100% beheerd en onderhouden wanneer u er zelf niet verblijft. Leegstand, wanbetalers of schadeverwekkers? Niet aan de orde! De kracht en expertise van twee wereldspelers elimineert voor u elk mogelijk ongemak!

Verdoken kosten? Simpelweg uitgesloten. De prijzen zijn inclusief kosten van inrichting, interieur, inventaris en meubilair!

Er zijn ook geen omslachtige administratieve beslommeringen met buitenlandse entiteiten. Zelfs de Franse boekhouder is inbegrepen in de prijs!

Geen onderhoudskosten of renovatiekosten gedurende het hele contract. De promotor neemt latere renovatiekosten voor eigen rekening (zowel voor het onroerend goed als voor de inventaris en het meubilair).

grootte foto aanpassen (landscape) (1)-3
grootte foto aanpassen (landscape) (4)-2

Belg of Nederlander? Dan is deze Franse vastgoedinvestering fiscaal extra voordelig

 

Dankzij de LMNP wetgeving (omtrent het verhuur van gemeubeld vastgoed) in Frankrijk, betaalt u als buitenlander geen btw op de aankoop van uw eigendom.

 

Kiest u voor een aankoop via de exclusief voor dit project opgestelde LBG (Limited By Guarantee)? Dan betaalt u slechts een minimum aan belasting en zal ook een eventuele doorverkoop van uw Frans vastgoed extra makkelijk en voordelig verlopen.

 

… allemaal rechtsreeks het gevolg van de administratieve slagkracht en expertise van een speler zoals Halcyon. Zij regelen dit alles voor u, inclusief de jaarlijkse administratieve verplichtingen.

Via deze LBG betaalt u slechts eenmalig 3% aan nevenkosten bij de aankoop van uw vastgoed.

verkopen of verder genieten? 

 

10 jaar lang ontvangt u alvast een vast bruto huurrendement van 8 %. Wilt u na die tien jaar verder genieten van uw Frans investeringsvastgoed, inclusief uw jaarlijkse luxevakantie? Weet dan dat u sowieso vanaf het 11e jaar een minimum van 8% ontvangt. Dit kan uiteraard ook meer zijn.

 

Uiteraard behoudt u het liefst maximale vrijheid en zeggenschap over uw investeringen en kapitaal. Wilt u uw vastgoed liever toch verkopen, vóór of na die eerste tien jaar? Weet dan dat het volledige netwerk en de volle toewijding van de Halcyon groep uw wederverkoop in juiste (perfecte) banen leiden! Dankzij de eerder vermelde LBG is een vlotte overdracht immers gegarandeerd; er dienen namelijk geen registratierechten betaald te worden!

 

grootte foto aanpassen (landscape) (2)-2
grootte foto aanpassen (landscape) (4)-2

Halcyon Financieringsformule

 

Uit ervaring weten we dat het moeilijk is om als Belg of Nederlander een lening te bekomen bij een Franse bank.

Er zijn wel interessante alternatieven. Zo kan u eenvoudig op basis van overwaarde op uw woning in België of Nederland een lening aangaan.

Bijkomend biedt Halcyon een zeer interessante financieringsformule aan waarbij ze geen extra intresten vragen.

U dient minimum 50% van de aankoopwaarde zelf te financieren. Het voor u beschikbaar gesteld bedrag, betaalt u jaarlijks terug doordat de huurinkomsten rechtstreeks terugvloeien naar Halcyon. Wil u bijvoorbeeld dat 50% van de aankoopwaarde door Hacyon ter beschikking gesteld wordt, dan betaalt u dit bedrag terug op 6,25 jaar. Hierna hebt u het gefinancierd kapitaal volledig afgelost en vloeit het overeengekomen huurrendement naar u. 

Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort

Bezit u graag uw eigen stukje van een high-end luxe golf- en kuuroord? ‘s Werelds grootste hotelgroep, Wyndham, bouwt hier een uniek onthaastingsoord voor gezinnen, vol prachtige faciliteiten voor alle leeftijden. Wie mee stapt in dit verhaal verzekert zich niet alleen van een erg mooi rendement, maar ook van een uitzonderlijk deugddoende jaarlijkse herbronning!

 

Een bloemlezing uit het aanbod:

 

 • Majestueus gezinsvriendelijk Frans resort
 • Prachtige faciliteiten voor alle leeftijden
 • Exclusief en met awards bekroond restaurant
 • Een kuuroord (spa) van wereldklasse
 • Professionele golfbaan met 18 holes
 • Bestaande en nog nieuw te bouwen eigendommen te koop

  Ontdek alle details van het project

 

Ontdek het hele project >>

grootte foto aanpassen (landscape) (1)-2

Ons aanbod

grootte foto aanpassen (landscape) (18)

Junior suite

 

 • Locatie:  Domaine de la Fôt, 23300 Noth (FR)
 • type: Investeren & zelf genieten
 • Grootte: 26 m²

 • Jaarlijks rendement: 8%

 

92

App 1 slaapkamer

 

 • Locatie:  Domaine de la Fôt, 23300 Noth (FR)
 • type: Investeren & zelf genieten
 • Grootte: 49,1 m²

 • Jaarlijks rendement: 8%

 

90

App 2 slaapkamers

 

 • Locatie:  Domaine de la Fôt, 23300 Noth (FR)
 • type: Investeren & zelf genieten
 • Grootte: 67,6 m²

 • Jaarlijks rendement: 8%

 

89

App 2 slaapkamers (Deluxe)

 

 • Locatie:  Domaine de la Fôt, 23300 Noth (FR)
 • type: Investeren & zelf genieten
 • Grootte: 80 m²

 • Jaarlijks rendement: 8%

 

88-1

App 3 slaapkamers

 

 • Locatie:  Domaine de la Fôt, 23300 Noth (FR)
 • type: Investeren & zelf genieten
 • Grootte: 85,9 m²

 • Jaarlijks rendement: 8%

 

Veelgestelde vragen

Wie is de projectontwikkelaar? 

Britse ontwikkelaar Halycon Retreat Group is meer dan 22 jaar actief op de internationale vastgoedmarkt en in het bijzonder in het recreatievastgoed met een hoge standaard – 5 sterren niveau. Momenteel kan ze reeds meer dan 3000 realisaties over de ganse wereld voorleggen. Dit bedrijf is financieel kern gezond. De balansen kunnen opgevraagd worden.

Wie is de uitbater van het resort?

De beheersvennootschap is Château La Cazine SAS (CLC). CLC beheert momenteel het Franse resort en behoort tot de Halcyon Retreat Group. Deze vennootschap is de uitbater van de voorziene exclusieve recreatiefaciliteiten, zoals een eerste klasse golf (aanvraag European Championship Tour), Spa, tennis, zwembaden, en hippodroom.

De hotel- en restaurantaccommodatie is in handen van de wereldbefaamde Wyndham Group. Er werd met deze hotelgroep een 20 jarige franchiseovereenkomst afgesloten. Deze uitbatingsgroep zorgt voor belangrijke extra inkomsten. Omdat Halcyon op elk moment deze topstandaard wil aanhouden, is de Wyndham Group verantwoordelijk voor het hoogwaardige interieur in elk pand. Elke vernieuwing wordt door hen gefinancierd.

Wie verkoopt de panden in het recreatiedomein? 

De diverse kamers, studio’s, appartementen en huisjes worden door de projectontwikkelaar rechtstreeks aan de investeerders verkocht. Hij beschikt over een volledige en meertalige helpdesk die onze klanten ten alle tijden kunnen bijstaan voor alle vragen.

Wie behoort tot de hotelgroep Wyndham?

Wyndham is één van de grootste hotelgroepen ter wereld.

De wereldwijde portefeuille van het bedrijf omvat meer dan 9.000 eigendommen met meer dan 804.000 kamers in 90 landen. Merken die het bedrijf bezit zijn onder meer Ramada®, Dolce Hotels and Resorts®, Travelodge® en James Villas®.

Zij hebben Halcyon Retreat gekozen als voortrekker van het merk in Frankrijk en het zal deel uitmaken van de marketingcampagne van Wyndham Worldwide.

Door met deze enorme speler samen te werken heeft Halcyon Retreat Resort nu toegang tot de 49 miljoen klanten van Wyndham. Dit zal resulteren in een positief effect op de bezettingsgraad en de kamerprijzen gedurende het hele jaar

Welke zekerheden biedt de projectontwikkelaar?

De ontwikkelaar Halcyon Retreat Group heeft in het verleden verschillende internationale projecten ontwikkeld en is geen kleine speler..

 • Alle aangekochte eigendommen zijn hypotheekvrij en werden 100% gefinancierd met eigen middelen van Halcyon
 • Ook de bouwvergunningen voor de realisatie van het volledige project zijn in orde. De uitvoeringswerken zijn momenteel volop aan de gang
 • U koopt een pand in volle eigendom weliswaar waarvan er sommige nog op plan zijn. De volledige constructie of renovatie van het vastgoed is ook hier volledig gewaarborgd. Er bestaat ook in Frankrijk een wetgeving dat vergelijkbaar is met de wet Breyne: het VEFA-systeem ( lees hieronder).
 • Verscheidene gebouwen zijn reeds af en klaar voor gebruik. Er zijn reeds bestaande opbrengsteigendommen en een operationeel, boetiek hotel. Ook andere faciliteiten zijn vandaag al operationeel.
 • Volledige dienst na verkoop voor een onbeperkte duur.

Hoe verloopt de aankoop van een luxe studio of appartement? 

Belangrijk om weten is dat u volle eigenaar wordt van uw eigendom. Dit zowel van de grond alsook het vastgoed. Erfpachtconstructies of recht van opstal laten we ver achterwegen.

Een tweede huis kopen in Frankrijk als veilige en renderende vastgoedinvestering in dit resort, hoe verloopt dit?

Het aankoopproces telt 5 stappen:

 1. Wanneer u een woning heeft gekozen die aansluit bij uw investeringswensen, maken wij het reserveringsformulier voor u klaar.

 2. Na ondertekening van een reservatiedocument, zal de ontwikkelaar Halcyon de door u gewenste Franse opbrengsteigendom van de markt halen.

 3. Vervolgens wordt u het aankoopcontract toegestuurd en een waarborg van € 2.500 gevraagd via een krediet- of debet kaart. Een overschrijving is ook mogelijk. Deze waarborg wordt op het aankoopbedrag in mindering gebracht zodra de verkoop is afgerond. U heeft 14 dagen de tijd om het aankoopcontract te tekenen en de waarborg te storten.

 4. Verder wordt een gepersonaliseerde bevestiging naar u opgestuurd vanaf dit moment heeft u 7 dagen de tijd om uw eerste betalingsschijf / volledige betaling aan de notaris of Halcyon (Afhankelijk van aankoopmethode …) over te maken (21 dagen na het invullen van het boekingsformulier).

 5. Parallel krijgt u de eigendomsakten toegestuurd.

 6. De Eerste huur wordt gestort binnen de 10 dagen na overschrijving van het aankoopbedrag of schijf. Let wel: in het eerste jaar wordt dit als cashback gestort. De huur wordt periodiek (driemaandelijks) uitbetaald vanaf het 2de jaar

Wat is een LBG & SCI en waarvoor dient het?

Om op een fiscaalvriendelijke manier vastgoed te kopen in Frankrijk wordt er een Britse LBG vennootschap opgericht (Limited by guarantee). Deze vennootschapsvorm ( met rechtspersoonlijkheid) is vergelijkbaar met een V.Z.W. in België.

U wordt partieel of 100% eigenaar van een LBG die in uw naam wordt opgericht door Halcyon.

Particuliere klanten kunnen de registratierechten die gepaard gaan met de aankoop van een pand in Frankrijk zo vermijden. De oprichting hiervan alsook elke administratieve akte of handeling wordt door de Halcyon Group verzorgt.

Hierna verwerft de LBG 100% van de aandelen in een eveneens voor u opgerichte Franse S.C.I. ( société civile d’investissement). Het is deze vennootschap die de eigendom verwerft van het onroerend goed. Ook hier zorgt Halcyon voor alle notariële aankoopakten en betaling van registratierechten. Er is geen vereiste om een aparte accountant in Frankrijk aan het werk te zetten.

De totale investering kent een minimale aankoopkost van 3%; hiervoor worden al deze oprichtingsactiviteiten en administratieve beslommeringen geregeld en dient u persoonlijk niets meer te ondernemen.

Het grote voordeel van te werken via deze S.C.I. is dat de belastingdruk op de huurinkomsten in Frankrijk dan zeer laag is. 

Een bijkomend voordeel is dat de aandelen (of memberships genaamd in het Britse recht) van deze LBG zeer gemakkelijk verhandelbaar zijn waardoor het wederverkopen van uw vastgoed aan de investeerder in persoon zeer makkelijk en fiscaal voordelig kan plaatsvinden.

Samenhang LBG, SCI, Halcyon (SCHEMA)

samenhang LBG, SCI, Halcyon

 

Wat moet u in België betalen aan jaarlijkse belastingen op de huurinkomsten?

Vandaag worden de huurinkomsten beschouwd als dividenden en betaalt u 30% roerende voorheffing.

Hoe werkt het VEFA systeem? 

VEFA is het juridische systeem voor de aankoop van een onroerend goed in Frankrijk (op plan) en wordt door de Franse overheid gecontroleerd.

Dit veilig en betrouwbare systeem maakt mogelijk dat een betaling wordt overgemaakt aan een overheidsambtenaar die 'notaris' wordt genoemd. De gelden worden in eerste instantie dus niet rechtstreeks naar de ontwikkelaar overgeschreven.

De notaris geeft de fondsen pas vrij aan de ontwikkelaar wanneer hij/zij ervan overtuigd is dat het gebouw een bepaalde fase heeft bereikt in overeenstemming met de wettelijke verplichting.

De betalingen via het VEFA-stelsel worden op de volgende wijze gedaan:

5% is voorschot

29% is verschuldigd wanneer de fundamenten en fundering worden gelegd

36% betaalt men als het gebouw eenmaal opgetrokken is tot op het dak niveau. Het gebouw moet ook waterdicht zijn.

25% is te betalen bij oplevering

5% is te betalen bij verhuur van het vastgoed en bij de overhandiging van de sleutels

Dankzij dit VEFA-systeem bent u vrijwel onmiddellijk in bezit van de eigendomsakte, maar betaalt u slechts voor de bouwwerken die zijn uitgevoerd.

Wie verhuurt mijn eigendomsvastgoed? 

U dient zelf niets te doen. De recreatiewoning wordt volledig voor u beheerd. Geen problemen met wanbetalers, herstellingen of andere administratieve rompslomp die bij een vastgoedbelegging kunnen komen kijken.

De huurgelden worden op kwartaalbasis doorgestort door SARL Halycon Retreat Management. Momenteel bieden we de investeerders een vaste formule aan en bedraagt het bruto huurrendement 8% gedurende 10 jaar.

Na 10 jaar kan de huurovereenkomst (bail commercial) met Halcyon verlengd worden en het rendement herbepaald. U zal wel steeds kunnen rekenen op een minimum huurrendement van 8%.

EXTRA BONUS : Volgens de vaste formule kan u zelf 2 weken per jaar genieten van uw tweede woning. Indien u een aangepast appartement wenst met b.v. een extra slaapkamer, kan dit ook geregeld worden.

Hoe gaat u te werk? U geeft in de maand februari door aan Halcyon op welke data u zelf (of iemand anders) gebruik wil maken van uw vastgoedeigendom. Zo wordt alles netjes ingepland voor een maximale bezettingsgraad. U kan kiezen of u in het hoog- of laagseizoen gaat. Hier zijn geen speciale spelregels voorzien.

Kan elke eigenaar genieten van 2 weken eigen gebruik? 

Neen, enkel als u volledige eigenaar bent van een pand.

Indien u als volledige eigenaar van een pand dus zelf 2 weken per jaar naar uw recreatiewoning wil gaan, kan u nog steeds rekenen op een bruto huurrendement van 8%.

Fractionele eigenaars die voor minstens 75.000 EUR investeren, hebben recht op 1 week en niet in het hoogseizoen.

Kan ik in mijn aangekocht pand op het domein permanent verblijven? 

Wyndham Halcyon Retreat Golf & Spa Resort heeft een leasingsovereenkomst met Halcyon Retreat afgesloten. Om aan de leasingsvoorwaarden te voldoen, dient de investeerder zijn eigendom ten minste voor de helft van de weken op jaarbasis te huur aanbieden via het resort.

Wenst u langer te verblijven dan zal u dit verblijf zelf moeten betalen.

Wat werd reeds gebouwd en wat staat nog op de planning? 

Het resort bestaat zowel uit bestaande als off-plan gebouwen. De werken gebeuren in 3 fases:

 • Hoofdhotel Château (in gebruik)
 • 18-holes golfbaan (in aanbouw)
 • Château Spa kuuroord (in aanbouw)
 • Overdekte speeltuin voor kinderen (start 2023)
 • Hoofdreceptie & -winkel (start 2023)
 • Aqua Avonturenpark (start 2023)
 • Golf Clubhuis & Restaurant (start 2023)
 • 138 appartementen met twee slaapkamers
 • 111 studio's
 • 69 1-slaapkamer appartementen
 • 15 3-slaapkamer appartementen
 • 4 luxe forest villa’s (boomhutten) Reeds verkocht

Welke faciliteiten zijn reeds in gebruik? 

Het Château de la Cazine is een luxe boetiekhotel met 19 kamers. Het kasteel bevat een à la carte restaurant en is geschikt voor bruilofts-, congres- en evenementenfaciliteiten.

 • Wandeldomein: 220 hectare, begrensd door 2 meren en een beschermd bos
 • Buitenrecreatie: Vissen, paardrijden, wandelen en mountainbiken
 • Tenniscourts
 • Buitenzwembad

Hoe kan ik doorgeven wanneer ik zelf naar mijn tweede verblijf in Frankrijk wil gaan? 

U kan uw data doorgeven per mail aan uw toegewezen contactpersoon binnen Halcyon.

Om een goede planning te maken, is het noodzakelijk dat u de gewenste data doorgeeft aan Halcyon tussen 1 februari en 1 maart. Het is perfect mogelijk om tijdens het hoogseizoen naar uw buitenverblijf te gaan. Dit heeft geen impact op het huurrendement van uw vastgoedbelegging.

Indien u niets reserveert, worden alle niet-gereserveerde weken beschikbaar gesteld aan het resort. U krijgt hierdoor geen extra rendement.

Afhankelijk van de beschikbaarheid kan u na maart nog reserveren. Dit moet wel extra aangevraagd worden.

Wat zijn de aankoopkosten voor mijn buitenverblijf in Frankrijk? 

Koopt u belegginsvastgoed via het Halcyon Retreat Golf & Spa resort dient u slechts te rekenen op 3% aankoopkosten op de aankoopprijs.

Hiermee worden alle overdrachtskosten gedekt. Denk o.a. aan het opzetten van de LBG (Limited by Guarantee) en de rekening van de Franse notaris.

Zijn er extra kosten voor meubilair, inrichting en opknapwerken van mijn luxe appartement of studio? 

Er zijn geen extra kosten voor inrichting, meubilair en opknapwerken. Werkelijk alles zit in de aankoopprijs vervat. Bijkomend wordt om de X aantal jaren het meubilair vervangen om zo aan de 5 sterren norm te voldoen. Meubilair wordt bij beschadiging of gebruikssporen onmiddellijk veranderd

Het volledige beheer en bijkomende kosten is voor rekening van Wyndham. U als eigenaar betaalt niets extra voor uw recreatievastgoed. Geen verdoken kosten dus.

Kan ik het project bezoeken alvorens ik een aankoopbeslissing maak? 

We raden een bezoek aan het vastgoedproject ten zeerste aan! Niemand koopt graag blind en er valt al veel te bezichtigen op de site.

U kan hier overnachten in het luxe château boutiekhotel en volop genieten van de bekroonde gastronomie.

De kosten van een bezoek aan het resort zijn de volgende:

1 overnachting in het luxe chateau: € 199 per kamer

2 overnachtingen in het luxe chateau: € 299 per kamer

Inbegrepen in de prijs:

Ontbijt, lichte lunch en à la carte menu (excl. Dranken)

U dient enkel het transport zelf te organiseren. In vele gevallen zal een medewerker van Rendimmo u vergezellen per trein of met de auto. Het transport kan makkelijk op voorhand besproken worden. In ieder geval wacht iemand u ter plaatse op om een volledige rondleiding te geven op het domein.

Een leuk idee is om een reisje te plannen rond deze visite. Een tussenstop in Parijs is bijvoorbeeld een zeer haalbare optie indien u met de trein zou komen. Vanuit het treinstation in Parijs Nord kan u verder reizen naar La Souterraine.

Hoe geraak ik met de trein in het resort?

Vertrekt u vanuit Brussel Zuid, reken dan op ongeveer 6u reistijd. U stapt gewoon over in Paris Nord om dan richting la Souterraine verder te sporen

Reken voor een ticket 2de klas (heen en terug) op ongeveer 100 EUR per persoon.

Het Halcyon resort ligt op een korte afstand van het station.

Raadpleeg HIER de mogelijkheden.

Hoe kan ik een bezichtiging van het vastgoedproject boeken? 

Geïnteresseerd in een tweede verblijf kopen in Frankrijk in dit resort? Neem contact op met Rendimmo en wij plannen het bezoek.

Waar kan ik terecht met mijn vragen na de aankoop?

Na uw eigendoms­bevestiging krijgt u een dedicated contactpersoon toegewezen binnen de Halcyon group.

Ook Vesta Vista blijft beschikbaar voor alle vragen en ondersteuning.

Hoe kan ik mijn opbrengsteigendom terug verkopen? 

Stap 1: Contacteer Vesta Vista om te melden dat u wil verkopen.

Stap 2: Halcyon bied de unit terug aan binnen hun netwerk en op de vrije markt ( u mag ook steeds zelf een koper zoeken ).

Welke formaliteiten dien ik dan in orde te brengen?

Dit is afhankelijk van de type aankoop: In geval van VEFA dient de akte de notaris te passeren. In geval van LBG wordt de overdracht van uw aandelen kosteloos door Halcyon Retreat in orde gebracht.

Wat moet ik aangeven in mijn belastingaangifte? 

U dient enkel uw dividenduitkeringen aan te geven.

In geval van een VEFA aankoop dient u het kadastraal inkomen + huurinkomsten aan te geven. 

Kan ik een lening krijgen voor mijn vastgoedbelegging in Frankrijk? 

Uit ervaring weten we dat het moeilijk is om als Belg of Nederlander een lening te bekomen bij een Franse bank.

Er zijn wel interessante alternatieven. Zo kan u eenvoudig op basis van overwaarde op uw woning in België of Nederland een lening aangaan.

Bijkomend biedt Halcyon een zeer interessante investeringsformule aan waarbij ze geen extra intresten vragen.

U dient minimum 50% van de aankoopwaarde zelf te financieren. Het voor u beschikbaar gesteld bedrag, betaalt u jaarlijks terug doordat de huurinkomsten rechtstreeks terugvloeien naar Halcyon. Wil u bijvoorbeeld 50% van de aankoopwaarde door Hacyon ter beschikking gesteld, dan betaalt u dit bedrag terug op 10 jaar. In jaar 10 bent u 100% eigenaar en vloeit het overeen gekomen huurrendement dan weer naar u. De tabel ( rekening houdend met een huurrendement van 5%) hieronder geeft de verschillende mogelijkheden weer.

leningtabel

 

rendimmo-footer-afb