Blog vastgoed

Optimaliseer Uw Vastgoedbelegging in Frankrijk: Vrijstelling van Onroerende Voorheffing

Geschreven door Luc Dewulf | Mar 5, 2024 9:08:25 AM

Investeren in huurvastgoed kan verschillende doelen dienen: het opbouwen van een erfenis voor uw kinderen, het voorbereiden van uw pensioen, of het genereren van extra inkomsten. Het is ook een uitstekende manier om uw belastingen te verlagen en te profiteren van fiscale voordelen.

 

Kies het Juiste Fiscale Regime voor Uw Investeerderstype

Het vinden van het juiste fiscale regime is essentieel om de belastingvoordelen van uw huurvastgoedinvestering te maximaliseren. Frankrijk biedt verschillende fiscale stimuleringsmaatregelen zoals de Pinel-regeling, Censi-Bouvard, historische monumentenregime, en meer. Welke is geschikt voor u?

 

Voor de Eerste Keer Investeren en Uw Belastingdruk Verminderen

De Pinel-regeling is ideaal voor een eerste investering in huurvastgoed met een lening. Het vereist de aankoop van een nieuw pand in bepaalde Franse steden en biedt belastingverlagingen tot €63.000 over 12 jaar, mits u meer dan €2.500 aan inkomstenbelasting betaalt.

 

Gegarandeerd Inkomen Zonder Beheerszorgen

Investeren in een serviceflat biedt een gegarandeerd rendement van 4 tot 5%. Het beheer wordt verzorgd door een professionele exploitant, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de verhuur. U kunt profiteren van de Censi-Bouvard-regeling, die recht geeft op een belastingvermindering van maximaal €33.000 over 9 jaar, te combineren met de LMNP-status (niet-professionele gemeubileerde verhuurder).

 

Voor de Hoogbelaste Investeerder met Liefde voor Oude Stenen

Investeren in een te renoveren oud pand biedt ook fiscale voordelen. Als u een hoog belastingtarief heeft, biedt investeren in een gebouw dat geclassificeerd is als historisch monument, de mogelijkheid om de volledige kosten van de renovatiewerkzaamheden van uw belastbaar inkomen af te trekken, zonder limiet.

 

De Verschillende Fiscale Stimuleringsmaatregelen

  • Pinel-regeling: Voor nieuwe investeringen, met duidelijke huurvoorwaarden en belastingvoordelen.
  • Censi-Bouvard: Voor investeringen in serviceflats, met belastingvermindering en de mogelijkheid om te combineren met LMNP-status.
  • Historische Monumenten: Voor investeringen in oude, te renoveren panden, biedt de mogelijkheid tot aanzienlijke belastingaftrek.
  • Malraux-regeling: Biedt een aanzienlijke belastingvermindering voor de renovatie van panden in bepaalde historische gebieden.

Conclusie

Het kiezen van de juiste fiscale stimuleringsmaatregel kan uw investering in Frans vastgoed aanzienlijk optimaliseren. Of u nu een eerste investering doet, op zoek bent naar gegarandeerd inkomen zonder beheerszorgen, of een hoogbelaste investeerder bent met een voorkeur voor oude stenen, er zijn diverse mogelijkheden om uw belastingdruk te verminderen en tegelijkertijd te investeren in vastgoed.