Blog vastgoed

De Voordelen van Nieuwbouw Vastgoed aan de Opaalkust

Geschreven door Luc Dewulf | Feb 2, 2024 2:29:24 PM

Bij het overwegen van vastgoedinvesteringen aan de Opaalkust, staat u voor de keuze tussen charme van oud vastgoed of de vele voordelen van nieuw vastgoed. Hieronder verkennen we de voordelen van nieuw vastgoed, specifiek gericht op kopers die geïnteresseerd zijn in de Opaalkust.

 

Klaar voor Intrek: Geen Renovatie Nodig


Een significant voordeel van nieuw vastgoed is dat het direct bewoonbaar is. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook de extra kosten die gepaard gaan met renovaties, waardoor u sneller van uw nieuwe thuis kunt genieten.

 

Financiële en Fiscale Voordelen


Nieuwbouw biedt diverse financiële voordelen die de aankoop aantrekkelijker maken:

 

Verminderde Notariskosten: Bij nieuw vastgoed liggen deze kosten tussen 2 tot 3% van de aankoopprijs, aanzienlijk lager dan bij bestaand vastgoed.

Mogelijke Vrijstelling van Onroerendezaakbelasting: Voor de eerste twee jaar na aankoop, afhankelijk van het lokale beleid.

Verlaagde BTW: In geselecteerde gebieden kan dit tarief dalen naar 5,5%, waardoor vastgoed toegankelijker wordt voor huishoudens met een beperkt budget.

Loi Pinel Voordelen: Investeren in nieuw vastgoed kan leiden tot belastingvoordelen, vermogensopbouw, en extra inkomsten uit verhuur.

 

Toegang tot Renteloze Leningen


De renteloze lening (PTZ) is speciaal bedoeld voor eerste kopers, waarbij tot 40% van het vastgoedproject gefinancierd kan worden op basis van specifieke criteria.

 

Optimaal Wooncomfort


Nieuwbouw voldoet aan de nieuwste bouwnormen en -technologieën, wat resulteert in ongeëvenaard wooncomfort en moderne voorzieningen.

 

Personalisatie naar Wens


Nieuwbouw biedt de mogelijkheid om uw woning aan te passen aan uw persoonlijke smaak en voorkeuren, van de vloerplannen tot de afwerkingsdetails.

 

Besparingen op Energiekosten


Dankzij de strenge energie-efficiëntienormen waar nieuw vastgoed aan moet voldoen, kunt u genieten van lagere energiekosten en een duurzamere leefomgeving.

 

Uitgebreide Garanties voor Gemoedsrust


Met nieuw vastgoed komen uitgebreide garanties, waaronder een tienjarige constructiegarantie, die bescherming bieden tegen eventuele bouwdefecten.

 

Toegankelijkheid voor Iedereen


Moderne nieuwbouwprojecten zijn ontworpen met het oog op toegankelijkheid, zodat ze geschikt zijn voor mensen met een handicap.

 

Voor wie op zoek is naar een investering aan de Opaalkust, biedt nieuw vastgoed een aantrekkelijke combinatie van directe bewoonbaarheid, financiële voordelen, comfort, en duurzaamheid. Deze voordelen maken nieuw vastgoed tot een verstandige keuze voor iedereen die waarde hecht aan gemak, kwaliteit, en een toekomstgerichte investering.